lauantai 26. heinäkuuta 2008

Virkatut rintakorut: rusetti ja kukka. Crocheted accessories.


Virkkasin taas veneretkellä. Tällä kertaa valmistui kaksi "rintakorua" hakaneulakiinnityksellä.

perjantai 25. heinäkuuta 2008

Virkattu hattu lipalla taaperolle. Crocheted visor cap for a toddler.


Virkkasin suuremman hatun poikien sävyillä. Ajattelin antaa tämän kaverin 1,5 -vuotiaalle. Vieläkään mulla ei ole oikeaa päänmallia lähettyvillä... Hypistelin kaupassa lastenhattuja ja panin muistiin vähän kokoja. Luulen, että tämä voisi olla sopiva.

keskiviikko 23. heinäkuuta 2008

Virkattu kännykkäkoru/avaimenperä:kilpikonna. Crocheted keychain/ mobilechain: turttle.



Virkkasin minikilpikonnan kilpparien ystävälle lahjaksi;)

Virkattu nukenhattu tampilla. Crocheted doll visor cap.


Virkkasin hattuun sitten vielä tampin ja virkatun "napin". Väri muuttuu erilaiseksi varjossa.

Virkattu nukenhattu lipalla. Crocheted doll visor cap.




Tästä piti tulla 1,5 -vuotiaalle hattu, mutta pahoin pelkään, ettei tämä mahdu. Kunhan taas tapaan neitokaisen, niin sitten nähdään... Testasin tuota mun hiuspantakoristetta hattuun. Luultavasti aion kuitenkin tehdä hattuun samanlaisen nappikiinnitteisen kaitaleen kuten alla keltaisessa miniatyyrikokeilussa. Malli oma (sävelletty).
Lanka: Garn Studio, Muskat 50g (pikku mytty jäi jäljelle)

tiistai 22. heinäkuuta 2008

Virkattu minihattu lipalla. Croheted mini cap with a visor.



Olen löytänyt netistä tämän mallisen lippahatun, ja haluaisin tehdä tällaisen oikeassa koossa 1,5 vuotiaalle veljentytölle. Ohjeita ei ollut saatavilla, mutta kokeilin osaisinko tehdä tuota lippaa. Onnistuin minikoossa ja ehkä uskallan testata sitä isompanakin. Vielä pitäisi löytää sellainen virkkausmalli, jolla saa jäykän/paksun rakenteen aikaan. Siihenkään ei ollut ohjeita, enkä ole löytänyt mistään vaikka kuinka olen netistä etsinyt. Pitänee mennä kirjastoon selaamaan...

sunnuntai 13. heinäkuuta 2008

Virkattu kännykkäkoru: kirsikat. Amigurumi, crocheted cellphone strap: cherries

Ja vielä uusi toiveiden mukaan toteutettu kännykoru. Aiheena hedelmät ja ei mitään liian höppänää vaan pelkkää söpöä. Saipa sitten serkkunen kirsikat! :) (hmm...Kuulukohan kirsikat ees hetelmiin?)

Virkattu kännykkäkoru: otus. Amigurumi, crocheted cellphone strap: goofie

Tämänkin kännykkäkorun tein "mittatilaustyönä":). Toiveena oli monsteri. Päädyttiin sitten lopulta kuitenkin pinkkiin väriin. Tiesin, että repertuaaristani ei kovin hirmuista löydy, joten sain ujutettua tilaukseen pikkasen söpöyttäkin. "Mörrin" toiseen silmään kirjoin vielä verisuonet ja suun sivuun valkoiset hampaat. Pääsi heti käyttöön!

perjantai 11. heinäkuuta 2008

Virkattu avaimenperä: Susi-hukka. Amigurumi, crocheted softie keychain: wulfie


Tämän tein tänään veneretkellä. Sain kyydissä olleelta kaveriltani tilauksen aiheesta susi ja väristä musta. Tein sitten hukkasen kieli pitkällä;).

torstai 10. heinäkuuta 2008

maanantai 7. heinäkuuta 2008

Virkatut korvikset tulossa. Amigurumi, crocheted earrings on the making.



Mansikkavillitys iski! Tein minimansikat korviksiksi. Vielä pitää hankkia koukut näihin. (Lisäys: löysin koukut ja kiinnitin marjat niihin kaksoisumpisolmuilla. Solmun päälle laitoin vielä pienen tilkan liimaa purkautumisen estämiseksi.)

sunnuntai 6. heinäkuuta 2008

Virkattu pikkupehmo: pöllö. Crocheted softie owl.



Pikkupöllö valmistui! Laitoin siipienkin sisään vanua, niin ne pullottavat kivasti. Pöllön korkeus n. 7 cm.

lauantai 5. heinäkuuta 2008

Virkatut pikkupehmot: avaimenperät tai kännykkäkorut. Crocheted softie figures.





Sain pari pientä virkattua figuuria valmiiksi!:) Täytyy sanoa, että menee yllättävän paljon aikaa viimeistelyyn, ei itse virkkaamiseen. Mä taidan laittaa mansikan avaimenperäksi tai kännykkään (nyt kiinnitysnauha tosin liian lyhyt).

Lisää ostoksia... Some more shopping...

Yllä: Soukan Menita Outletista
Yllä: Puuvillalankavarastoni kaikkinensa

Löysin netistä lankakauppa Menitan Outletin. Sijaitsi Soukan ostoskeskuksessa Espoossa, Soukantie 14:ssä. Siellä oli kasapäin lankoja ja ystävällinen kaupantäti vastassa. Sain Muskatin 50 g:n merseroidut puuvillalangat norm. hintaan 2,50 e kpl ja valkoisen Janina virkkauslangan tarjouksesta 1 e. Paljon oli muitakin kivoja tarjouksia. Näitä Muskatteja ostinkin sitten kunnon värilajitelman. Ovat muuten samankiiltoisia ja paksuisia kuin Novitan Tenneseet. Lisäksi ostin jäykkää ohutta "vahapäällysteistä" puuvillanyöriä roikotuslenksuiksi tai kaulakorunauhaksi.
Vähän mua jo alkaa huvittamaan tää lankamäärä, mutta ostin sillä periaatteella, että onpahan sitten varastossa, kun into taas iskee. Kerralla ei oo tarkoitus kuluttaa kaikkia;)! Katotaan, mitä saan aikaan...

perjantai 4. heinäkuuta 2008

Ostoksia... Some shopping...


Olen surffaillut netissä ja löytänyt mitä söpöimpia virkattuja hahmoja. Kipinä iski minuunkin ja hain pari puuvillalankaa. Maksoi kyllä aika reilusti, 4 e kpl, varsinkin kun lankaa ei kulu paljon tai kaikkea. Jos joku tietää jonkun edullisen puuvillalankapaikan pääkaupunkiseudulla, niin vinkatkoon!

Nukenvaatteiden kaavat. Patterns for doll clothes.



Tässä itsetekemäni kaavat Baby Face -nuken vaatteisiin. Mekon yläosan kaavoissa etukpl on tarkoituksella leveämpi, sillä nukke on pyöreämpi vatsan puolelta. Älä pelästy myöskään olkasaumoja, ovat oikein. Mekon helmaan tarvitset suorakaiteen muotoisen kaistaleen kangasta (leveys n. 2,5 x nuken vartalon ympärys, korkeus n. 22 cm)
Nuken myssyyn tarvitset vielä kaitaleen rypytettäväksi etureunaan (n. 2 x etureunan pituus)
Kerro ihmeessä, jos valmistit näillä kaavoilla itsellesikin nukenvaatteen!:)

keskiviikko 2. heinäkuuta 2008

Nukke valmis! The baby doll is ready






Nukke on nyt valmis! Kyllä siinä lopulta hommaa riitti. Aion vielä tehdä sille ainakin valkoiset vaippahousut. Nuken kaavat ovat http://www.portraitpillows.com/ ista ja nukenvaatteiden kaavat tein itse. Koitan laittaa ne pian tänne. Nuken kasvot kirjailin eri tavalla kuin valmiskaavoissa, jotta saisin aitouden tuntua. Lisäsin nukelle myös oikean tutin ompelemalla (tutin pää leikattu pois).