lauantai 5. huhtikuuta 2008

Bolero. Knitted bolero.





Bolero ("taikabolero") muhkeasta Novitan Mambo -langasta valmistui nopeasti joulun aikaan. Virkatuilla kukilla voi tehdä lisää ilmettä eri neulomuksiin, kun ei ompele niitä kiinni vaan kiinnittää hakaneulalla.

Yksinkertainen malli: neulotaan T-kirjaimen muotoon ja ommellaan sivusaumat, jolloin kädentiet jäävät auki.

BOLERON OHJE KOMMENTEISSA! (2. viesti)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

oi, aivan ihana! itsekin tahtoisin tuommoisen tehdä, joten voisitkos vähän lisää valaista miten tuollaisen saa aikaan? :)

Jenni Tuisku kirjoitti...

Moi!
kyllä mä voin valaista sen saloja. Voin joku kerta vaikka piirtää paperille ja laittaa kuvan ohjeista...
Nyt laitan pikaminiohjeen, jos auttaisi eteenpäin:

Neulo sileään neuletta kokoajan.
Päätä, kuinka alas haluat boleron ulottuvan kainalosta vyötäröön.

Luo sitten tämän korkeuden verran silmukoita ja neulo, kunnes neuleella on pituutta sen verran, että voit kiertää sen käsivartesi (hauis) ympäri.

Tässä vaiheessa lisää silmukoita kerroksen loppuun saman verran, kuin loit alussa silmukoita. Näin sinulla tuplasti siis silmukoita työssäsi.

Neulo työtä sen verran, kuin selkäsi leveys on. Päättele lisätyt silmukat ja jatka taas samanpituinen matka kuin alussa teit.

Nyt sinulla on t-kirjaimen muotoinen pala. Jos t-kirjain on ihminen kädet levällään, niin ompele vasen kylkisivu yhteen vasemman käden "hihansuun" kanssa. Tee sama oikealle "kyljelle".

Huom. Ommellessasi "kylkiä" kiinni ompele niin, että sileän neuleen nurja puoli tulee työn oikeaksi puoleksi. Siten "kauluriin" saadaan sileä neule ja kauluri kääntyy oikealle puolelle kauniisti.

Oliko näistä neuvoista hyötyä?
Kerro, jos sait boleron aikaan;)

Anonyymi kirjoitti...

kiitos boleron ohjeesta en tosin ole kyseinen kyselijä vaan sattumoisin satuin sivustoillesi laitan viestiä kunhan saan tehtyä boleron kiitos jo etukäteen terveisin merja

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Juu, okei. Kiva, kun ohjeesta on hyötyä. Mielelläni kuulen, kun olet saanut boleron valmiiksi.
t. Jadelia